JPW | Suzhou Logistics Centre Stage 2

Suzhou Logistics Centre Stage 2

Suzhou Logistics Centre Stage 2 provides more than 55,000m2 of space for customs, quarantine and banking with a daily turnover of goods in excess of US$200m. The tower form, articulated as four sets of stacked boxes marks the logistics zone within the skyline and the stack of red boxes in the south east corner signals the entrance to the precinct. The graphic character of the building is reinforced by the red boxes appearing to be loosely rather than neatly stacked.

A naturally ventilated podium wraps around the tower and incorporates outdoor terraces and wintergardens with a curved glass roof linking the podium and tower. The building has achieved the highest possible sustainability rating in China which is the eqivalent of 6 Star Greenstar in Australia.
Suzhou, China

 

“The project demonstrates a meticulous resolution of form, structure and detailing, which collectively enhance the amenity and experience for all building users. Attention to passive environmental initiatives throughout the podium and tower has delivered the highest possible sustainability rating in China (equivalent to Australia‚Äôs six stars), an achievement that is all the more impressive given the industrial setting.”
International Architecture Commendation, Jury Citation, AIA National Awards, 2011

 

  • 2011 Commendation, International Architecture, AIA National Architecture Awards